Domenicali nemá špatné výsledky, hájí šéfa Scuderie Montezemolo

Domenicali nemá špatné výsledky, hájí šéfa Scuderie Montezemolo

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo zůstává přesvědčený, že tím správným člověkem pro vedení maranellského týmu je Stefano Domenicali. [ANKETA]

Domenicali je u Ferrari v podobné situaci jako Whitmarsh u McLarenu, zatím se mu nepodařilo napodobit úspěchy svého předchůdce, kterým byl Jean Todt. Podle Montezemola však výsledky má, proto si zaslouží podporu.

"Z manažerského hlediska se Stefano zrodil a vyrostl u nás," řekl prezident Ferrari pro Corriere della Sera. "Ale jako sportovec ví, že potřebuje výsledky."

"Nicméně když hovoříme o Domenicalim, jeden fakt je hlavní, za jeho vedení jsme vyhráli jeden konstruktérský titul a byli velmi blízko třem jezdeckým. Dva z nich jsme mohli snadno vyhrát, a pak by lidé měli na Domenicaliho jiný názor."

Montezemolo však nepopírá, že letošní forma Ferrari není uspokojující. "Začali jsme tak dobře, do šampionátu jsme vstoupili s velmi konkurenceschopným vozem, který byl dokonce možná považován za nejlepší," připomněl.

"Ale něco se stalo a místo posunu vpřed jsme šli dozadu. Takže správný postoj, o kterém hovořím, teď je pochopit chyby, napravit je a po pečlivé analýze auto vyvíjet správným směrem."

"Musíme tvrdě pracovat, abychom tento zápas otočili, jak popisuji druhou polovinu sezóny po přestávce. Po přestávce, kterou nemám rád, ale musíme si jí podřídit."

Doporučujeme

Články odjinud