Domenicali: Mercedes a Williams jsou připraveni lépe než my

Domenicali: Mercedes a Williams jsou připraveni lépe než my

Šéf Ferrari Stefano Domenicali se obává, že jsou konkurenti od Mercedesu a Williamsu na novou sezonu připraveni lépe než jeho italští svěřenci.

Fernando Alonso zajel na závěr letošních předsezonních testů třetí nejrychlejší čas, byl však o sekundu pomalejší než Lewis Hamilton v Mercedesu a o sedm desetin sekundy jeho čas zaostával i za Valtterim Bottasem z Williamsu. Ferrari s novým vozem navíc několikrát během testů zažilo i selhání techniky, takže cílem šéfa týmu je teď tvrdě pracovat, aby se maranellští mohli co nejdříve pustit do bojů s lídry.

"Na konci těchto testů jsme odjeli celkem 4 000 kilometrů, Mercedes téměř 5 000, Williams byl také blízký tomuhle číslu, což obecně vzato znamená, že se na start letošní sezony připravili lépe," říká Domenicali. "To je prostě fakt, takže s touhle úvahou musíme začít. Musíme si uvědomit, že je před námi ještě pořádný kus práce. Williams a Mercedes se zdají být ve velmi dobré formě, ale to jen podle toho, co jsme zatím viděli. Myslím, že my máme dobrý základ, ale potřebujeme ho rozvinout.

Je tady hodně potenciálu, který musí být ještě objeven. To je cíl, kterého musí naši inženýři dosáhnout tak rychle, jak jen to bude možné, protože body, které budeme získávat na začátku sezony, budou opravdu pracné. Myslím, že na naší straně je teď nejdůležitější porozumět tomu, jak vybalancovat pohonnou jednotku, ERS a baterii, protože všechny tyto věci mají vliv na výkon," vysvětlil šéf týmu. 

Doporučujeme

Články odjinud