Domenicali: Ferrari je znovu na správné cestě, ale pořád ne dost rychlé

Domenicali: Ferrari je znovu na správné cestě, ale pořád ne dost rychlé

Grand Prix Belgie zapůsobila v řadách Ferrari jako vzpruha, i když optimismus v boji o tituly zatím není zcela na místě.

Scuderii se v závodech před letní přestávkou moc nedařilo, ale ve Spa měla druhé nejrychlejší auto, což byl jednoznačný posun vpřed.

"Myslím, že to bylo důležité nejen pro Fernanda, který si zaslouží rychlý vůz, ale také pro tým, protože pracuje velmi tvrdě, abychom mohli bojovat o šampionát až do konce," řekl šéf týmu Stefano Domenicali. "Z mnoha důvodů jsme měli velmi špatný červenec, ale jsem velmi potěšený, že znovu jdeme správným směrem, ale nestačí to."

Z hlediska titulů je klíčové, že tím nejrychlejším byl v Belgii Red Bull, který si díky tomu upevnil své pozice v čele obou pohárů.

"My musíme udělat s výkonností vozu další krok, a to od svých lidí očekávám," pokračoval Domenicali. "Tohle se všichni doma maximálně snaží dělat. To je náš cíl."

"Pro nás je důležité, abychom se udrželi v tomto směru zlepšování vozu. Viděli jsme, že se Red Bull určitě zlepšil, a my se musíme udržet vpředu, protože je můžeme porazit tak, že auto budeme vylepšovat víc než oni a tím, že budeme připraveni, když přijde příležitost, protože můžou mít problémy. Nezapomínejte na minulý rok."

Hlavní zprávou pro Ferrari bylo, že vývoj znovu produkuje díly, které vůz zrychlují. "Jsem potěšený, že se auto opět normálně zlepšuje, co se výkonnosti týče, to bylo pro nás to nejdůležitější," uzavřel Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud