Dokážu bojovat s Alonsem a být rychlejší, věří Massa

Dokážu bojovat s Alonsem a být rychlejší, věří Massa

Felipe Massa bude letos závodit o novou smlouvu s Ferrari a je přesvědčený, že si ji dokáže zasloužit nejen tím, že bude vyrovnanou konkurencí pro Fernanda Alonsa.

Massa na Wrooomu přiznal, že letos bude závodit pod tlakem, protože jeho výsledky budou rozhodující pro setrvání v Maranellu. "První polovina sezóny bude ve srovnání s tou druhou určitě důležitější pro moji budoucnost. Ale to není nic nového," řekl.

Hlavním cílem brazilského jezdce je bojovat o titul, tím by si prodloužení kontraktu zasloužil. "Chci znovu vyhrávat závody a být znovu konkurenceschopný. Jde mi o šampionát, takže samozřejmě potřebuji od začátku konkurenceschopné auto. Když v prvních pěti nebo šesti závodech nezískáte výsledky, které jste chtěli, je pak těžké to dohánět."

Massa věří, že se při svém boji o novou smlouvu dokáže postavit Alonsovi, který ho od příchodu do Ferrari pravidelně poráží. "Ano, určitě ano. Jsem přesvědčený, že to dokážu," uvedl. "Na okruzích, kde nedocházelo k velkému opotřebení pneumatik, dělal rozdíl hlavně můj jezdecký styl."

"Takže když budeme znovu mít konkurenceschopné auto, jako jsme celá léta měli, ten rozdíl zmizí. Jsem si jistý, že dokážu bojovat s Fernandem a zajíždět nejen stejné časy, ale dokonce lepší než on a být rychlejší."

K prvnímu letošnímu měření sil mezi Massou a Alonsem už došlo v Madonně di Campiglio. Jezdci spolu závodili na sjezdovce s 660koňovými Ferrari FF a oba viděli cíl ve stejný okamžik, takže závod skončil nerozhodně.

Doporučujeme

Články odjinud