Dodržování omezených výdajů budou týmy znovu řešit v Koreji

Dodržování omezených výdajů budou týmy znovu řešit v Koreji

Kolem Dohody o omezení zdrojů existují stále pochybnosti a spekuluje se o jejím nedodržování. Týmy se sejdou a budou se snažit nejasnosti odstranit.

Z nedodržení výdajových stropů, které určuje Dohoda o omezení zdrojů (RRA), byl opakovaně podezříván Red Bull, ale žádné pochybení nikdo nikomu zatím neprokázal.

Dodržování dohody ale nikdo důsledně nekontroluje, Asociace týmů F1 zatím jen provedla audit, který sledoval, jestli si týmy vykládají pravidla stejným způsobem. V paddocku ovšem mnozí chtějí, aby byly kontroly přísnější a věnovaly se i konkrétním číslům.

"Je to celkem citlivé téma," cituje šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho Autosport. "Je to téma, které si musíme finančně vyjasnit, protože nakonec je RRA velmi důležitá pro udržení co nejnižších nákladů."

"Je to věc založená na důvěře mezi týmy a ty pochybnosti musíme odstranit. Budeme mít jednání v Koreji, na kterém budeme muset tento bod uzavřít, protože je to opravdu klíčová věc, na které musí spolupracovat všechny týmy."

Kromě Red Bullu vyvolává u některých lidí pochybnosti také počínání Mercedesu. Mohutné personální posilování se neobejde bez vyšších nákladů. Do Brackley letos přišli mimo jiné Bob Bell, Geoff Willis a Aldo Costa.

"RRA naštěstí neomezuje počet technických ředitelů, takže jich můžete mít klidně dvacet, pokud chcete," komentoval šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Jsme soutěživí lidé a pořád tu bude někdo, kdo bude chtít o něčem spekulovat, ale celkově vzato spolupracujeme dobře."

Doporučujeme

Články odjinud