Dodatečné penalizace pro Maldonada a Alguersuariho

Dodatečné penalizace pro Maldonada a Alguersuariho

Během Velké ceny Abú Zabí se s penalizacemi roztrhl pytel a v trendu rozdávání trestů stewardi pokračovali i po skončení závodu. Za ignorování modrých vlajek byli dodatečně potrestáni Alguersuari a Maldonado.

Pastor Maldonado a Jaime Alguersuari byli po skončení Velké ceny Abú Zabí zavoláni ke stewardům, aby vysvětlili, proč během závodu nepustili jasně rychlejší dvojici bojujících jezdců -  Marka Webbera a Felipeho Massu.

Po zvážení všech okolností se komisaři rozhodli udělit oběma jezdcům trest. Vzhledem k tomu, že penalizace byla udělena až po skončení závodu, navýší se výsledný čas jezdců právě o dobu, kterou by zabralo plnění uloženého trestu.

Alguersuarimu byla udělena penalizace průjezd boxovou uličkou, takže se k jeho výslednému času přičte dvacet sekund.

Vzhledem k tomu, že si Maldonado za ignorování modrých vlajek už jeden trest odpykal během závodu, dostal teď o něco tvrdší trest než Alguersuari. Penalizace stop-go (průjezd boxy se zastavením) se tak změnila v dalších třicet sekund navíc k Maldonadově výslednému času.

Obě penalizace ovšem nijak neovlivní pořadí jezdců, Maldonado tedy zůstává čtrnáctý, Alguersuari pak o jedno místo za ním.

Doporučujeme

Články odjinud