Dobré auto k úspěchům patří, brání se Vettel

Dobré auto k úspěchům patří, brání se Vettel

Sebastian Vettel nehodlá mít výčitky kvůli tomu, že vítězí v rychlém autě. Je přesvědčený, že jeho kariéra měla v tomto ohledu standardní průběh.

Fernando Alonso opakovaně Sebastiana Vettela shazoval přes média, když říkal, že závodí především s Adrianem Neweym, tedy s šéfdesignérem Red Bullu.

Měl tím na mysli skutečnost, že Red Bull staví velmi rychlá auta, se kterými se těžko soupeří. I když letos zdaleka nebyl tak dominantní jako loni.

Vettel se však za své auto nehodlá stydět. "Když se ohlédnete zpět, nevím jak daleko, ale co si pamatuji, tak nikdo nebyl opravdu hodně úspěšný v opravdu špatném autě," řekl. "Je to přirozené, jednoho dne máte silného jezdce v silném autě, takže máte silnou kombinaci, a ta se těžko poráží."

Vettel se domnívá, že jeho kariéra měla co do kvality techniky průběh ne nepodobný ostatním šampiónům. "Je normální být ve slabším autě. Všichni jsme si tím prošli. Michael (Schumacher) začal u Jordanu, který nebyl konkurenceschopný, ale měl pár světlých chvil. Fernando začal u Minardi a měl pár světlých okamžiků."

"Já jsem začal u BMW jako náhradník (na jeden závod), což byla skvělá příležitost, a poté jsem získal sedačku u Toro Rosso, které v té době nemělo konkurenceschopné auto, ale odvedli jsme dobrou práci a dokonce i vyhráli závod."

"Měli jsme skvělou sezónu, postup do Red Bullu Racing byl zábavný a byla to fantastická sezóna. Poprvé jsem byl konkurenceschopný, dojížděl na stupních vítězů a vyhrával. Šel jsem poměrně normální cestou."

Doporučujeme

Články odjinud