Do závodu zřejmě nastoupí plná soupiska jezdců novějších stájí

Do závodu zřejmě nastoupí plná soupiska jezdců novějších stájí

Timo Glock, jehož zlobí střevní chřipka, kvůli níž musel vzdát kvalifikaci, dostal od komisařů povolení závodit. Tedy pokud mu to útroby dovolí.

Caterham

U malajské stáje bylo po kvalifikaci jaksepatří veselo. Zasloužil se o to Heikki Kovalainen, který se kvalifikoval na šestnáctém místě. Přemohl tak oba piloty Toro Rosso i Marka Webbera, ovšem toho sužovaly technické problémy. "Výsledek odráží práci celého týmu. Ráno jsme si nebyli jistí, zda na to máme, ale obě kola v první části kvalifikace byla slibná. Se zvyšujícími se teplotami se vůz choval stále lépe. Ve druhém kvalifikačním klání jsme se rozhodli počkat k jeho konci, kdy jsme se pokusili zlepšit čas z první části. Ačkoliv se to nepovedlo, porazili jsme oba vozy Toro Rosso, což byl náš cíl a z čehož máme výborný pocit," řekl Kovalainen spokojeně. Vitalij Petrov sice neztratil mnoho, ovšem na startu bude o čtyři místa za svým týmovým parťákem. "Pro náš tým to byl pozitivní den, vylepšení, která jsme sem přivezli, očividně fungují. Co se mě týče, první jízda na středních pneumatikách byla v pohodě, na měkké směsi jsem ale udělal chybu, která mě stála několik desetin," řekl Petrov.

HRT

Španělský tým se očividně snaží usadit se pevně před Marussii, což potvrzuje i ve své domovině. Pedro de la Rosa se bez problémů vzpamatoval z havárie v tréninku a kvalifikoval se jedenadvacátý. "Tleskám svému týmu za to, jak dokázal přes noc auto opravit. Jsem také rád, že jsme před našimi největšími rivaly, což jsme příliš nečekali. Ve včerejší havárii jsme zničili novou specifikaci brzd, což bude handicap. Jako vždy ale uděláme vše pro to, abychom potěšili naše fanoušky. A na domácí půdě obzvlášť, řekl de la Rosa. Narajn Kartykejan se postaví na dvaadvacáté startovní místo, což je jeho letošní maximum. "Jsme před Marusií, což je důležité. Navíc zajíždíme časy podobé jako Pedro," řekl optimista Kartykejan, podle kterého bude třeba dát si pozor na očekávané vysoké teploty.

Marussia

Ruský tým po sobotě nemůže být spokojen, do kvalifikace regulerně nastoupil pouze Charles Pic a zajel až třiadvacátý čas. "Se svou pozicí nemůžu být spokojen, zároveň si ale nemyslím, že z vozu šlo dostat více. Víkend se pro nás vyvíjí poměrně neobvykle. V takových situacích se musíte snažit odvést co nejlepší práci, čímž jsme se řídili. Vůbec netušíme, co nás zítra čeká, ale s inženýry se budeme snažit, aby to bylo alespoň o malý kousek lepší. Přeji Timovi, aby se brzy uzdravil," řekl mladý Francouz.

Doporučujeme

Články odjinud