Do závodů se po tříleté přestávce vrací také Pedro de la Rosa

Vedle Michaela Schumachera se do Grand Prix v letošní sezóně vrací jezdec, který naposledy závodil také v roce 2006 - Pedro de la Rosa. Španěl se po zimních testech cítí připravený.

"Měli jsme čtyři velmi dobré testy na třech různých okruzích, proto si do začátku sezóny velmi věřím," řekl de la Rosa. "Najel jsem s týmem mnoho kilometrů a hodně jsme se naučili. V Bahrajnu se uskuteční můj návrat do závodů a já se nemůžu dočkat."

Na okruhu v Manamě nepojede Španěl poprvé, i když letos se budou muset učit všichni jezdci, protože pořadatelé trať upravili.

"Na Bahrajn mám dobré vzpomínky. Když jsem v roce 2005 musel naskočit do vozu, zajel jsem nejrychlejší kolo závodu," vzpomínal de la Rosa. "V roce 2007 jsem tam byl na dva dny testů. Ale myslím, že díky nové vnitřní sekci to bude zcela nová trať, protože bude třeba přizpůsobit úroveň přítlaku. Nejlepší na okruhu je, že se dá předjíždět. Jsou tam tři dlouhé rovinky, po nichž vždy následuje zatáčka s tvrdým brzděním."

Podle de la Rosy také pomůže zákaz tankování, protože týmy budou mít díky strategiím větší vliv na výsledek závodu.

První kompletní sezóna ve formuli 1 čeká u týmu Sauber na Kamuje Kobajašiho. Ani pro něj není Manama neznámým místem. "V Bahrajnu jsem vyhrál dva závody asijské GP2 v letech 2008 a 2009, také jsem tam v roce 2009 testoval ve formuli 1," připomněl japonský pilot. "Na trati se hodně brzdí a zrychluje. Já mám tenhle styl rád a myslím si, že bude vyhovovat také našemu vozu."

Vůz Sauber C29 podával v předsezónních testech slibné výkony, ale podle technického ředitele týmu Willyho Rampfa jen málo stájí ukázalo svůj plný potenciál, takže jasné srovnání přijde až v Bahrajnu.

Stáj z Hinwilu vydala svoji předzávodní tiskovou zprávu již s novým logem a názvem.

Doporučujeme

Články odjinud