Do závodů bych mohl naskočit klidně hned, říká Bottas

Do závodů bych mohl naskočit klidně hned, říká Bottas

Valtteri Bottas se domnívá, že coby testovací jezdec dozrál natolik, že je připraven začít ve formuli 1 svoji kariéru závodního pilota.

Bottas je dlouhodobě záložníkem Williamsu, pro tým z Grove jezdí v pátečních trénincích a testuje, naposledy minulý týden v Silverstonu. Věří, že se přípravná část jeho působení v královně motorsportu chýlí ke konci.

"Chtěl bych závodní sedačku ve formuli 1, to je můj další cíl," řekl pro Autosport. "Myslím, že příští sezónu budu připravený, nebo dokonce i teď, kdyby mě někdo požádal, abych závodil, určitě bych to udělal."

"Rád bych do vozu usedl. Ale pokaždé, když v něm jsem, se učím a neustále se zlepšuji. Ovšem v jistou chvíli musíte nastoupit do svého prvního závodu."

A závody jsou přesně to, co Finovi schází. Letos se neúčastní žádné nižší formulové série a stoprocentně se věnuje práci testovacího jezdce Williamsu.

"Závodění mi chybí, protože ho dělám celý život, ale myslím, že jeden rok mimo je v pořádku," uvedl. "Naším hlavním cílem je závodní sedačka, ale pokud ji nezískám, tak budu muset dál jezdit. Mám čas, je mi 22 let a ideální je zůstat tady."

Doporučujeme

Články odjinud