Do nového williamsu usedne jako první Wolffová

Do nového williamsu usedne jako první Wolffová

Susie Wolffová bude mít letos v roli testovací jezdkyně Williamsu více práce než loni, dokonce to bude ona, kdo pokřtí nový FW35 prvními koly.

I když její manžel Toto odešel pracovat pro Mercedes, Wolffová zůstává věrná týmu z Grove. Williams oznámil, že jeho jezdkyně bude letos odvádět většinu práce na vývoji aerodynamiky vozu v testech na rovinkách. Kromě toho ji samozřejmě čekají dlouhé hodiny v simulátoru.

A protože se Williams rozhodl svůj letošní vůz poprvé vyslat na trať ještě před nasazením do oficiálních testů, bude Wolffová tím, kdo se v FW35 sveze jako první. Williams hodlá tento neveřejný test na rovince uskutečnit ve španělské Idiadě někdy v únoru, datum neupřesnil.

Oficiální premiéry se FW35 poté dočká 19. února v Barceloně, kde s ním v řádných testech budou jezdit Pastor Maldonado a Valtteri Bottas.

"Susie se ukázala být cenným přínosem pro naši jezdeckou sestavu a její zpětná vazba ze simulátoru je bezkonkurenční," konstatoval technický šéf týmu Mike Coughlan. "V důsledku toho letos její roli povýšíme a těším se na pokrok, kterého dosáhneme díky příspěvkům Susie, Pastora a Valtteriho."

Wolffová se stala testovací jezdkyní Williamsu loni v dubnu a na podzim se v Silverstonu projela s FW33.

Doporučujeme

Články odjinud