Do formule 1 míří rumunský tým Forza Rossa

Do formule 1 míří rumunský tým Forza Rossa

Novinář Adam Cooper na svém webu uvádí, že FIA udělila licenci nejen týmu Geneho Haase ale také rumunské skupině FRR.

Do formule 1 se možná už brzy vrátí americký tým. Po předešlých zkušenostech je sice skepse namístě, ale za projektem stojí Gene Haas, který za velkou louží provozuje závodní tým v sérii NASCAR.

Haas se už několikrát nechal slyšet, že jeho vozy budou na startovních roštu zřejmě až příští rok. Je to poměrně logické, protože týmy už vozy na příští rok vyvíjejí, zatímco Haas nemá ani pořádnou infrastrukturu.

Novinář Adam Cooper dnes na svém webu uveřejnil informaci, že licenci od FIA získal také projekt FRR F1 team (Forza Rossa) s kořeny v Rumunsku.

Za závodním týmem má stát v tomto případě mimo jiné lékař a bývalý rumunský ministr zdravotnictví Ion Bazac, který podniká jako dovozce vozů Ferrari.

Přestože název týmu a životopis Bazace evokují spojitost s Maranellem, chce  tým zřejmě využít motory Renault. Šasi a celý vůz pak mají stavět lidé okolo Colina Kollese a bývalého týmu HRT. Jeho základna je v Mnichově. 

Projekt má mít také podporu státu a hájit rumunské zájmy. Licence by měla být platná od roku 2015, ale vstup do F1 zřejmě bude aktuální až o rok později. 

Doporučujeme

Články odjinud