Do druhé části neproklouzl žádný z pilotů novějších týmů

Do druhé části neproklouzl žádný z pilotů novějších týmů

Nejsilnější mezi nimi byly opět monoposty Lotusu, těm k postupu do dalších bojů chybělo sedm, respektive osm desetin sekundy.

Lotus

U týmu Lotus je vše ve starých kolejích. Heikki Kovalainen byl nejrychlejším z pilotů novějších týmů a skončil osmnáctý, Jarno Trulli se na startu postaví hned za něho. "Jsem dost spokojený. Bylo to všechno o zvládnutí jediného měřeného kola, což se mi povedlo. Vsadili jsme na agresivnější strategii s pneumatikami a na trať vyjeli poměrně pozdě. Možná jsem v prvním sektoru mohl získat ještě více času, ale celkově jsem spokojen. Projíždět 130R s otevřeným zadním křídlem bylo dost hardcore," řekl Kovalainen, který se neobává, že by opotřebování pneumatik mělo v závodě činit nějaké větší problémy. Pozitivně kvalifikaci hodnotil také Trulli. "Vůz byl dnes odpoledne o poznání lepší. Přestože jsem se ve svém měřeném kole dopustil několika chyb, nemyslím si, že jsem mohl dopadnout nějak výrazně lépe. Zítra se budeme velice snažit, aby se naši japonští fanoušci měli z čeho radovat," řekl italský pilot.

Virgin

Z jezdecké dvojice týmu Marussia Virgin měl tentokrát navrch Belgičan d'Ambrosio, který odstartuje dvacátý. Timo Glock si dnes zajistil jedenadvacátou startovní pozici. "Byla to dobrá sobota. Poslední kolo bylo velmi povedené, což zde není jednoduchá záležitost. Chcete jet naplno, ale stále musíte přemýšlet, jakou strategii při své jízdě zvolíte, kterým zatáčkám dáte přednost a které projedete kompromisně, abyste měli výhodu v další sekci," řekl d'Ambrosio. Spokojený byl také Glock. "Byla to dobrá kvalifikace. Z tréninku jsme do kvalifikace nastoupili trochu naslepo, protože jsme přes noc udělali nějaké úpravy na voze, které se nakonec neosvědčily. Nakonec bylo auto velmi dobré a měřené kolo takřka bezvadné," hodnotil kvalifikaci Glock.

HRT

U Hispanie se tento víkend Toniovi Liuzzimu pořádně lepí smůla na běhouny pneumatik. Dnes v kvalifikaci pro technické problémy nezajel žádný měřený čas a odstartuje poslední. "Je to příšerný začátek víkendu. Včera jsem mohl odjet jen čtyři kola, dnes kvůli problémům s motorem osm. Odpoledne pak přišly další problémy, takže jsem si v průběhu dvou dnů prakticky nezajezdil," říká Liuzzi, který si chce zítra spravit chuť i díky báječné atmosféře okruhu Suzuka. Daniel Ricciardo si dnes zajistil dvaadvacátou pozici, se kterou je dle vlastních slov spokojen. "Z mého úhlu pohledu to nebyla zlá kvalifikace. Udělal jsem, co po mně bylo vyžadováno. Z přemíry snahy jsem byl v některých místech moc široký, čímž jsem ztratil okolo jedné desetiny. K posunu před naše rivaly by to ovšem nestačilo," prohlásil Australan.

Doporučujeme

Články odjinud