Do bojů o přední místa v šampionátu týmů ještě promluvíme, říká šéf Lotusu

Do bojů o přední místa v šampionátu týmů ještě promluvíme, říká šéf Lotusu

Lotus se po závodě v Německu propadl o jedno místo v poháru konstruktérů, teď je čtvrtý. Neřekl však své poslední slovo.

Enstonští mohou na Hockenheim pohlížet dvěma způsoby. Na jedné straně sice přenechali třetí pozici v šampionátu McLarenu, na straně druhé ale snížili svoji ztrátu na vedoucí Red Bull o jeden bod. A pouze jeden bod ztrácí na McLaren, od druhého Ferrari ho dělí 18 bodů.

"Samozřejmě je zklamáním, že jsme ztratili třetí místo, ale je to velmi, velmi těsné a vybudovali jsme si náskok před pátým týmem (Mercedesem)," komentoval šéf stáje Eric Boullier. "Ale toužíme po úspěchu a chceme víc. Pokud dokážeme nasazovat vylepšení vozu tak, jak plánujeme, a budou fungovat, myslím, že bychom měli ubránit svoji současnou pozici."

"Nejsem si jistý, jestli na konci roku můžeme být třetí nebo čtvrtí, protože je to velmi vyrovnané, ale jsem přesvědčený, že budeme bojovat o jedno z předních míst šampionátu konstruktérů."

Podle Boulliera by měl Lotus v druhé polovině roku teoreticky získat víc bodů než v té první, a to díky zkušenostem. Pro to bude potřebovat, aby pravidelně bodovali oba jezdci. A jaké by jim dal vysvědčení za první pololetí?

"Abych byl upřímný, tak u Kimiho nevidím žádné větší problémy. Velmi rychle se dostal zpět do tempa a nebyl bych překvapený, kdyby velmi brzy vyhrál," hodnotil šéf Lotusu. "Romain se stále učí. I když před dvěma roky odjel sedm závodů, nikdy neměl příležitost vyzrát, takže pro mě je pořád ve svém prvním roce."

"Dělá chyby, samozřejmě, protože je mladý. Ale dobrá zpráva je, že stejné chyby nikdy neopakuje. Učí se, naslouchá a každým závodem je silnější."

Navzdory všem nezdarům ale u Lotusu panuje pochopitelně mnohem větší spokojenost než loni. "Významně větší, kdybych měl říct číslo, byl by to o 1000 procent," dodal Boullier.

Doporučujeme

Články odjinud