Dnešek je pro mě skvělým povzbuzením, raduje se Webber

Dnešek je pro mě skvělým povzbuzením, raduje se Webber

Australan Mark Webber se nakonec přece jen dočkal a v poslední velké ceně získal své první letošní vítězství. Týmový kolega Sebastian Vettel skončil i přes problémy s převodovkou druhý.

Letošní mistr světa Sebastian Vettel dokázal zvítězit v patnácti kvalifikacích a v jedenácti závodech této sezony. Týmový kolega Mark Webber se svého prvního triumfu dočkal až dnes, tedy při Velké ceně Brazílie.

"Myslím, že budu mít silnější sezonu, než jsem měl letos," přemýšlí o roce 2012 Webber. "Z různých důvodů jsem špatně odstartoval. Vždycky se ale soustředíme na všechny oblasti, abychom se dostali na ten nejvyšší level. Pokud nám jde o nejvyšší level, nesleduji jen Seba. Jsou tu Jenson, Fernando -  chlapi, kteří mají vrcholné tempo."

"Tento závod je pro mě dobrým povzbuzením. Je hezké, že se takto můžu rozloučit s RB7. Budu to (dobrý pocit z vítězství) mít celou zimu."

Zisk prvního místa Webberovi značně usnadnil Vettelův údajný problém s převodovkou. Australan je však názoru, že by bylo jen otázkou času, než by se mu podařilo týmového kolegu předjet, i kdyby neměl problémy technického rázu.

"Abych byl upřímný, cítil jsem se dobře celý víkend. Seb včera zajel skvělé kolo, aby získal pole position. Bývalo by bylo příjemné závodit se Sebem během závodu, ale on měl problém. Tohle je vítězství, které vítám, protože smůly jsem měl letos už dost. Takhle to ale přesně v motorsportu chodí.  Pro mě i pro tým je to velmi důležité vítězství," přiznává Australan.

Své smůly v dnešním závodě sice Sebastian Vettel lituje, bere však vše sportovně. "Nenazývám to smůlou. Pokud se něco takového stane, pak už to není ve vašich rukách. Zajisté bych si přál tento závod vyhrát normálním způsobem. I přesto jsme ale měli skvělou sezonu. Je to rok, na který můžeme být hrdí," prohlašuje pyšně letošní mistr.

Doporučujeme

Články odjinud