Dnes zasedá Odvolací soud FIA kvůli difuzorům

Rozhodnutí zveřejní ale až ve středu.

Dnes (v úterý) zasedá Odvolací soud Mezinárodní automobilové federace, aby rozhodl ve sporu mezi rozhodnutím sportovních komisařů Velké ceny Austrálie a týmy Ferrari, Red Bull a Renault. Účastníkem jednání bude také BMW a jako pozorovatel McLaren.

FIA ale rozhodnutí zveřejní až ve středu odpoledne.

Pokud FIA potvrdí rozhodnutí komisařů, tedy že difuzory jsou v pořádku, konkurence tak ztratí prakticky čtvrtinu sezony: úvodní čtyři závody před tím, než bude schopna nasadit obdobné řešení.

Týmy už pracují na nových difuzorech, aniž by na rozhodnutí Odvolacího soudu čekaly, ale jsou hodně závislé na výrobních kapacitách. Přesto by některé silné týmy mohly něco představit už v Bahrajnu, další v Barceloně.

Půjde-li rozhodnutí soudu ve prospěch protestujících, došlo by k výrazným změnám ve výsledcích závodů v Austrálii a Malajsii. Po skandálech s rychlými změnami pravidel a bodovacího systému včetně mnoha variací na výsledky Velké ceny Austrálie by to byla další ostuda v očích veřejnosti. Tento scénář je ale podle našich informací méně pravděpodobný, nelze jej však zcela vyloučit.

Doporučujeme

Články odjinud