Dnes proběhne disciplinární řízení s Mercedesem a Pirelli

Dnes proběhne disciplinární řízení s Mercedesem a Pirelli

Kauzou mimořádného testu Mercedesu a Pirelli se dnes bude zabývat Mezinárodní tribunál FIA. Výsledek není jistý.

Mercedes testoval po GP Španělska na okruhu v Barceloně tři dny s Pirelli. Použil při tom letošní vůz a závodní jezdce. Týmy Red Bull Racing a Ferrari proti tomu podaly protest, čímž se tento případ posunul až k Mezinárodnímu tribunálu.

Disciplinární řízení s Mercedesem a Pirelli začne dnes v 9:30 v Paříži. FIA slíbila, že co nejdříve po jeho skončení oznámí výsledek. Může to být dnes, ale pokud se případ ukáže jako komplikovaný, řízení by se mohlo protáhnout až do zítřka.

Mercedes a Pirelli si nechaly rozhodující argumenty až pro tribunál, takže se jen spekuluje, na čem svoji obhajobu postaví. Spory se vedou o tom, jaký souhlas německý tým dostal či nedostal od FIA, případně čím byl podmíněn.

Ross Brawn by měl být hlavní postavou obhajoby Mercedesu, zatímco za Pirelli se má zúčastnit Paul Hembery. Brawn řekl, že účast v testu byla jeho rozhodnutím. Niki Lauda se o něm údajně dozvěděl, až když už byl v plném proudu.

Klíčovým bodem procesu je skutečnost, že Mercedes testoval s letošním vozem. To vysloveně zakazují Sportovní pravidla. Ferrari uskutečnilo s Pirelli stejný 1000kilometrový test jen o několik týdnů dříve, ale s vozem 2011, takže se FIA o něj nezajímá.

Doporučujeme

Články odjinud