Dnes jsem si nezasloužil být na stupních vítězů, hodnotí čtvrtý Verstappen

Dnes jsem si nezasloužil být na stupních vítězů, hodnotí čtvrtý Verstappen

Kdyby v závěru Velké ceny Bahrajnu nevyjel na trať safety car, předjel by zřejmě Max Verstappen pilota Ferrari Charlese Leclerca a ve druhém letošním závodě formule 1 by dojel na třetí pozici. Nizozemec si však nemyslí, že by si Red Bull o tomto víkendu stupně vítězů zasloužil.

Verstappen si oproti startu polepšil v cíli o jednu pozici, kterou mu svou chybou a následnou neplánovanou zastávkou v boxech daroval Sebastian Vettel. Mohlo z toho být i třetí místo, jelikož Leclerc měl technické problémy a Verstappen by jej předjel, kdyby pár kol před cílem nevyjel kvůli oběma vozům týmu Renault na trať safety car.

„Kdyby nevyjel safety car, předjeli bychom Charlese. Nejsem ale vůbec zklamaný, protože, když uvážím naši dnešní rychlost, tak si nemyslím, že bychom si zasloužili být na stupních vítězů,“ myslí si Verstappen.

„Náš vůz byl velice citlivý na nárazy větru a já měl neustále přetáčivý vůz, což dělalo závod náročnějším. Vyvážení vozu nebylo v žádném případě dobré.“

V úvodu závodu Verstappen bojoval s Carlosem Sainzem Jr. o pozici. Souboj však skončil kontaktem a defektem pilota McLarenu. Sportovní komisaři ponechali incident bez trestu.

„Oba jsme brzdili pozdě a Carlos chtěl jet na vnějšek. Myslím, že mě tam neočekával. V těchto vozech nevidíte, co se děje vedle vás. Brzdil jsem později a viděl jsem, jak zatáčí do zatáčky, takže jsem se mu musel vyhnout. Dotkli jsme se koly, bylo to smolné,“ popsal situaci Verstappen.

Gasly poprvé bodoval

Ačkoliv se ani ve druhé kvalifikaci za tým Red Bull Pierre Gasly neprobojoval až do Q3, získal v Bahrajnu své první letošní body, když dojel na osmé pozici.

„Byl to celkem těžký závod a stále se necítím ve voze úplně dobře. Jakmile se pokusím zatlačit, mám problém se zadní částí vozu a s trakcí. Samozřejmě, musíme se podívat, co mohu zlepšit, abych z vozu dostal maximum a musím pracovat s inženýry, protože v tuto chvíli mám pocit, že nemohu zcela tlačit,“ popisuje Gasly.

„Musím se snažit přizpůsobit, protože každé auto je jiné a budu pracovat s týmem na nalezení nastavení, které bude lépe sedět mému jezdeckému stylu. Myslím, že z dneška jsou i pozitiva. Po startu se vůz choval lépe, dokázal jsem dojet na bodech a nyní jen musíme najít oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud