Dlouhý rozvor Mercedesu nebude podle Bottase v Monaku problém

Dlouhý rozvor Mercedesu nebude podle Bottase v Monaku problém

Valtteri Bottas věří, že Mercedes nebude mít kvůli delšímu rozvoru svého vozu ve Velké ceně Monaka oproti Ferrari nevýhodu.

Mercedes a Ferrari se při navrhování letošního vozu vydaly trochu odlišným směrem. Vůz Mercedesu má delší rozvor, který by mohl být výhodou na většině okruhů v kalendáři.

Velkou výhodou by mě být zejména na okruzích s dlouhými, rychlými zatáčkami. Naopak v závodech, kde se jede v úzkých a pomalých zatáčkách o malém poloměru, by to mohlo představovat nevýhodu.

Vzhledem k vyrovnanosti Ferrari a Mercedesu v letošní sezóně nicméně Bottas věří, že německá automobilka může být v ulicích Monte Carla silná. Mercedesu v Monaku věří i na základě toho, jak silné byly Stříbrné šípy v posledním sektoru okruhu v Barceloně, který je velmi technický.

Na dotaz, zda si myslí, že Mercedes v Monaku vzhledem k dlouhému rozvoru vozu čeká náročný víkend, Bottas pro Motorsport.com odpověděl: „Ne, myslím, že jsme (ve Španělsku) ukázali dobrou výkonnost v posledním sektoru.“

„Tam je to o pomalých zatáčkách a klikatých sekcích, a o tom je i Monako, myslím proto, že máme šanci tam být silní. Očekáváme, že budeme s Ferrari znovu blízko a vzhledem k minimu rovinek bude i celé pole vyrovnanější, takže možná i Red Bull by mohl být silný.“

„Myslím ale, že máme šanci na dobrý víkend, takže vůbec nemám pocit, že bychom měli v Monaku tahat za kratší konec.“

Foto: Getty Images / David Ramos

Doporučujeme

Články odjinud