Divoká spekulace:  Příští rok jen osm týmů a třetí vozy

Divoká spekulace: Příští rok jen osm týmů a třetí vozy

Žádná pizza, rizoto nebo těstoviny. V Monze se večer jedla pořádná divočina. Padokem se začaly šířit docela hektické spekulace.

Adam Parr, který kdysi figuroval ve Williamsu, zavěsil na Twitter informaci, že v letošním roce končí formule 1 v podobě, jakou ji známe. Od příštího roku uvidíme na startu jen 8 místo současných 11 týmů. Kromě toho mají přijít třetí vozy.

Kdo skončí? Kandidátů je skutečně dost. Problémy má Caterham, Marussia, Sauber, Lotus a částečně možná i Force Indie nebo spíše její majitel.

Aby toho nebylo málo, ve stejnou chvíli, kdy se rozjela diskuse nad výrokem Parra, položil svou funkci šéf Caterhamu Christijan Albers. Údajně z osobních důvodů, a aby mohl být více s rodinou. Asi mu nikdo neřekl, že F1 je časově náročný byznys.

Když už spekulace, tak pořádné a šťavnaté. V boxech Sauberu byl v Monze viděn Peter Sauber. Podle některých zdrojů možná naposledy. Nad týmem má švýcarskou vlajku vystřídat javorový list. Tým prý koupil nebo kupuje kanadský miliardář Lawrence Stroll. Jeho majetek Forbes odhal na 2,3 miliardy dolarů a mimochodem, bydlí ve Švýcarsku. 

Doporučujeme

Články odjinud