Diskuze o nové smlouvě s Webberem bude velmi krátká, říká Horner

Red Bull Racing je velmi spokojený s výkony Marka Webbera a šéf týmu Christian Horner naznačil, že prodloužení Australanovy smlouvy o další rok bude jen formalitou.

Horner ale tvrdí, že Webberovy výsledky z posledních dvou závodů nemají na rozhodování týmu vliv. "Nic nemění," řekl pro Autosport. "Jsme velmi spokojení s Markovými výkony. Je důležitým členem našeho týmu a dostal se do situace, kdy jsme v 33 letech věku řekli: berme to rok po roce, nebudeme sepisovat dlouhodobou smlouvu."

"Vše záleží na našem vztahu a jak se nakonec bude cítit. Jezdí fantasticky, je velmi ceněným členem týmu, takže až dojde na jednání o smlouvách, jsem si jistý, že to bude velmi krátká diskuze."

Vzhledem k tomu, že Red Bull bude letos pravděpodobně znovu bojovat o tituly, je podle Hornera vhodné, aby tým vyřešil smlouvy během následujících pár měsíců, aby se mohl v závěru sezóny soustředit jen na souboje s konkurenty.

Po horším vstupu do sezóny vyhrál Webber závody v Barceloně a Monaku, přičemž Horner neskrývá, že je formou svého staršího jezdce unešený. "Říkal jsem jeho partnerovi, že ať už jí k snídani cokoliv, chci to taky, protože to evidentně funguje," vtipkoval šéf rakouského týmu o Webberovi. "Má skvělou šňůru a bylo to zřejmě nejlepších 10 dní jeho života. Ve voze si velmi věří, s nastavením je velmi spokojený atd. Jeho sebedůvěra je teď obrovská."

O něco méně se poslední dobou daří Sebastianu Vettelovi, i když je se stejným bodovým ziskem jako Webber na druhé příčce šampionátu. Horner si je ale jistý, že se jeho mladší jezdec brzy zlepší. "Vůbec o tom nepochybuji. Sebastian je fenomenální talent a v posledních závodech byl trochu ve stínu Marka, ale věřte mi, v následujících závodech bude velmi silný," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud