Díky univerzálnosti F10 bychom neměli nikde ztrácet, věří Alonso

Po úspěchu z domácího závodu Ferrari je Fernando Alonso pro zbytek sezóny mírný optimista. V posledních závodech vůz F10 ukázal, že se dokáže přizpůsobit různým tratím.

"Navzdory skutečnosti, že jsem nebodoval ve Spa, kde měla velké dopady nehoda z prvního kola, Ferrari a já jsme získali v posledních čtyřech závodech víc bodů než kdokoliv jiný," připomněl Španěl. "Díky tomu si ještě víc věříme. A skutečnost, že tyto výsledky přišly na tratích s různými vlastnostmi, potvrzuje, že je náš vůz univerzální."

Zatímco následující závod se jede v Singapuru, Alonso trénoval po Itálii v maranellském simulátoru nový korejský okruh Yeongam. Ve zbytku sezóny chce podobné víkendy jako v Monze.

"Když jsem přijel do Maranella v neděli 5. září, věřil jsem, že dokážeme oživit své šance v šampionátu, i když jsem cítil, že to bude těžké," vzpomínal. "Teď, dva dny po šťastných chvílích z Monzy, můžeme říct, že jsme udělali krok vpřed."

"Ve Spa nám to nevyšlo, takže bylo těžké dopředu říct, čeho budeme schopní. Ale věděli jsme, že pokud odvedeme maximum, budeme mít šanci, což se potvrdilo. Naším cílem teď musí být zopakovat to samé v posledních pěti závodech tohoto šampionátu."

Doporučujeme

Články odjinud