Di Resta věří v první pódium u Force Indie

Di Resta věří v první pódium u Force Indie

Paul di Resta překonal zklamání z neuskutečněného přestupu do top týmu a plánuje zlepšení u svého současného indického zaměstnavatele.

Di Resta doufal, že po něm sáhne McLaren jako po nástupci Lewise Hamiltona, ale nestalo se tak. Přesto věří, že příští rok bude moci dosahovat lepších výsledků.

"Určitě chci pódium," řekl pro list Scotsman. "A pak další. Takový je cíl. Ale nechci pódium získané se štěstím. Z mého pohledu to musí být zasloužené místo v první trojce, na kterém bychom mohli stavět."

"Musíme si ho zasloužit a já určitě věřím, že to můžeme dokázat. Ale abychom to dokázali, potřebujeme auto, které je konzistentně rychlé nejen po celý víkend, ale také po celou sezónu."

Loni měl skotský závodník ke stupňům vítězů nejblíže v Singapuru, ale jeho šanci zhatil safety car. Nakonec si dojel pro velmi dobré čtvrté místo. "Byl to vrchol mé sezóny," hodnotil. "Ten víkend všichni v týmu odvedli maximum."

"Ale s takovým nasazením musíme začít sezónu 2013, musí to být pro nás odrazový můstek pro zlepšování v průběhu sezóny. Pokud to dokážeme, tak můžeme bojovat o pódia a snad se posunout ze sedmého na páté místo v konstruktérech. To je cíl týmu a já věřím, že ho můžeme společně naplnit."

Doporučujeme

Články odjinud