Di Resta vděčí za místo na roštu Mercedesu a Hamiltonovi staršímu

Di Resta vděčí za místo na roštu Mercedesu a Hamiltonovi staršímu

Paulu di Restovi se podařilo získat závodní sedačku u Force Indie, ačkoliv na ni měl smlouvu Vitantonio Liuzzi. Uspěl díky mocným spojencům.

Di Restovi dělá manažera Anthony Hamilton, který se ale paradoxně rozešel po profesionální stránce se svým synem Lewisem a o jeho kariéru se už nestará. "Anthony dělá všechnu práci v pozadí," vysvětloval di Resta pro Reuters. "Také díky němu se ta dohoda podařila. Ale jde o moje jezdění, to musí být na vrcholové úrovni, aby mohl dělat svoji práci."

"Se mnou bude pracovat trochu jinak než s Lewisem. Nebudu se moc zabývat tím, co dělal v minulosti, jen budu doufat, že mi bude radit co nejprofesionálněji."

K závodní sedačce u Force Indie pomohl di Restovi ale především Mercedes, v jehož barvách získal loni titul mistra DTM. Podle nepotvrzených zákulisních informací získá Force India díky angažování di Resty zadarmo od Mercedesu KERS, za který by jinak musela zaplatit šest miliónů dolarů.

Di Resta, jehož bratrancem je v zámoří slavný závodník Dario Franchitti, se letos postaví na startovní rošt jako třetí Brit. Bude se měřit s krajany Hamiltonem a Buttonem, kteří již dosáhli na absolutní vrchol.

"Bude to mimořádný pocit," přiznal skotský pilot. "Ale až budu na roštu, budou pro mě jen soupeři. Nebudu na ně moc myslet. Bude to mimořádné, ano, ale nakonec je budu chtít porazit. Udělám vše pro to, abych je porazil."

Doporučujeme

Články odjinud