Di Resta se vrací do DTM, ale formuli 1 nechce opustit úplně

Di Resta se vrací do DTM, ale formuli 1 nechce opustit úplně

Paul di Resta odchází do německého šampionátu cestovních vozů, ovšem jednou nohou by se rád udržel ve formuli 1 jako třetí jezdec.

Do královny motorsportu přišel Skot právě z DTM, kde hájil barvy stuttgartské automobilky. Po angažmá u Force Indie se tam vrací do tovární stáje Mercedesu a zároveň by mohl být záložním jezdcem týmu F1 z Brackley.

V každém případě věří, že ve formuli 1 neskončil. "Ne, určitě ne," řekl Autosportu. "Je mi líto, že odcházím, ale měl jsem tu tři úžasné roky a neodcházím proto, že bych neměl výsledky, jsou tu jiné problémy."

"Pořád jsem dost mladý na to, abych se vrátil, pokud se objeví příležitost. Závodit v DTM dává smysl a umožní mi to kombinovat něco s formulí 1, abych nechal nohu ve dveřích pro případ, že se něco objeví."

Německý šampionát cestovních vozů je teď pro Di Restu prioritou, formuli 1 bude řešit později.

"Myslím, že Mercedes dobře ví, že tady chci být, a mám jejich plnou podporu. Chci zůstat zapojený do formule 1 a myslím, že můžu být pro tým přínosný, protože mám zkušenosti."

"Uvidíme, jak to půjde, ale zatím tu nic není. Musím se nejdřív soustředit na DTM, rozjet se a pak budeme zkoumat možnosti."

Doporučujeme

Články odjinud