Di Resta má smlouvu s Force Indií do konce příštího roku, ale může odejít

Di Resta má smlouvu s Force Indií do konce příštího roku, ale může odejít

Zástupce šéfa Force Indie Bob Fernley prozradil, že Paul di Resta je smluvně vázaný u týmu ještě na sezónu 2014. To ale neznamená, že by musel zůstat.

Skotský závodník se netají touhou přestoupit do top týmu a loni byl velmi zklamaný, že se mu to nepodařilo. Zůstal u Force Indie, ale ta je ochotná ho navzdory platné smlouvě pustit, pokud bude mít někdo zájem.

"Paul má s námi v každém případě smlouvu na příští rok, takže otázka je, jestli do toho vstoupí někdo jiný, takže to nebude naše rozhodnutí," uvedl Fernley.

"Jestli má být Paul uvolněn, musí to přijít od něj. Ale my bychom mu v cestě nestáli. To my neděláme. Pokud se jezdec domnívá, že mu bude lépe někde jinde, jaký by mělo smysl ho držet?"

Jako příklad uvedl Fernley Di Restova loňského týmového kolegu, který se ze smlouvy vykoupil a přestoupil k Sauberu.

"Dokázali jsme to na konci loňského roku s Nicem Hülkenbergem. Chtěli jsme Nica ztratit? Vůbec ne. Byl skvělým členem našeho týmu, ale nepostavili jsme se mu do cesty."

"Pak jsme angažováním Adriana dokázali, že takovou situaci dokážeme ustát a normálně pokračovat. Možná si Nico teď klade otázky, i když loni to jako špatná volba nevypadalo."

Doporučujeme

Články odjinud