Di Resta má blízko k roli třetího jezdce u Williamsu

Di Resta má blízko k roli třetího jezdce u Williamsu

Paul di Resta se letos s největší pravděpodobností vrátí do formule 1, když bude rezervním pilotem týmu Williamsu. Informaci přinesl britský BBC Sport.

Skot, který v sezónách 2011-2013 závodil za Force Indii, bude přítomen na většině závodů letošní sezóny. Kromě toho bude pokračovat i v šampionátu DTM, kam se po svém odchodu z formule 1 vrátil a kde hájí barvy automobilky Mercedes-Benz.

Sám tým Williams informaci ještě nepotvrdil, očekává se však, že tak učiní v následujících dnech. Angažování di Resty je překvapující, všichni totiž měli za to, že po konci u Force Indie jeho kariéra ve F1 skončila. Díky své nové roli u Williamsu však může v závodě zastoupit v případě potřeby některého ze závodních jezdců.

Na začátku loňské sezóně neměl tým z Grove rezervního jezdce, když si však Valtteri Bottas poranil záda, angažoval tým Adriana Sutila, který, pokud by to bylo nutné, měl Fina nahradit pro závod v Malajsii. Do závodní sedačky však nakonec Němec neusedl.

Kromě toho má tým dva vývojové jezdce - 22letého britského pilota GP2 Alexe Lynna a 17letého Kanaďana Lance Strolla, který působí v Evropské formuli 3.

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud