Di Resta je nucen uvažovat o možnostech mimo formuli 1

Di Resta je nucen uvažovat o možnostech mimo formuli 1

Paul di Resta zdaleka nemá jistotu smlouvy na příští rok, a proto musí přemýšlet o tom, kterou jinou závodní sérii by mohl případně zvolit.

Adrian Sutil nedávno prohlásil, že kontrakt na příští rok už má, a podle všeho je to opět s Force Indií. Na druhé straně Paul di Resta je pod větším tlakem, protože se na jeho místo tlačí hned několik jezdců a on nemá sponzory.

"Ve středu pole to začíná být těsné, abyste získali sedačku, takže se musím spokojit s tím, co jsem udělal, a věřím, že jsem v posledních čtyřech závodech udělal, co po mně bylo žádáno," uvedl skotský pilot pro Guardian."

"Nevím, co se bude dít. Musím si počkat. Jednáme, to je vše, co můžete dělat. Ještě není všechno potvrzené."

Di Restův manažer si nedávno posteskl, že hledat sedačku je v konkurenci jezdců se sponzory velmi těžké. Navíc je teď velká poptávka i po Hülkenbergovi, i když ten také nemá sponzory. Force India by ho měla ráda zpět.

"Oni vědí, co tu dokážu, vědí, jaké dokážu mít výsledky," řekl o svém týmu Di Resta, pro nějž je Force India zřejmě jedinou nadějí na setrvání ve formuli 1. "Myslím, že jsem pro tým přínosný, ale rozhodovat za ně nemůžu, musím respektovat jejich rozhodnutí. Pořád říkám, že bych chtěl k nim patřit."

Ale protože cítí nejistotu, přemýšlí i jiných závodních kategoriích. V úvahu připadá mimo jiné IndyCar, kde udělal dobrou kariéru jeho bratranec Dario Franchitti.

"V DTM jsem si vybudoval dobrou pověst a jsou tu další příležitosti v jiných sériích. Vždy jsem měl trochu obavy o bezpečnost (v IndyCar), ale když si sednu a podívám se na to logicky, je to seriózní možnost díky úspěchu, který měl (Franchitti)."

"Americké závody jsou trochu jiné, že? V Evropě je (Franchitti) asi trochu nedoceněný. Ale být tu ve 40 letech, mít čtyři tituly v IndyCar a tři z Indy 500, chtěl bych být v takové pozici."

Doporučujeme

Články odjinud