Di Resta dostal z vozu maximum a odměnou mu je start z deváté pozice

Di Resta dostal z vozu maximum a odměnou mu je start z deváté pozice

Skotský jezdec tak položil dobrý základ k zítřejšímu závodu, do něhož vstupuje s reálnou šancí na slušný bodový příděl. Stáj Toro Rosso se v kvalifikaci trápí i nadále.

Force India

Lepší z dvojice pilotů indického týmu byl v sobotu odpoledne na trati ve Spa-Francorchamps Paul di Resta, jenž obsadil celkové desáté místo. Do závodu však nakonec po penalizaci Marka Webbera odstartuje jako devátý. "Se svým dnešním výkonem jsem celkem spokojen. Vůz měl během dnešního ranního tréninku dobrou rychlost a na této trati, kde potřebujete jednak hodně přítlaku, ale také (dobrou) efektivitu, fungoval dobře. Moje kolo v Q2 bylo velmi dobré a bylo na hranici maxima toho, čeho jsme mohli dosáhnout. S tou penalizací pro Marka budu pravděpodobně startovat z devátého místa, což nás staví do skvělé pozice, abychom mohli zítra bodovat," soudí Skot. Niku Hülkenbergovi se nepodařilo zajet v druhé části kvalifikace optimální kolo, a tak do závěrečných bojů o pole positon nezasáhl. "Dnešním výsledkem jsem trochu zklamán, protože jsem cítil, že bylo možné probojovat se mezi nejlepších deset. Nebylo tu tolik času na přípravu na suchu, jak bych si přál, i přesto jsme ale byli dnes ráno v dobré formě a pokročili jsme s nastavením. V mém posledním kole v Q2 jsem nezajel prostřední sektor úplně správně, ztratil jsem nějaký čas a nepostoupil jsem do Q3," lituje Němec, jemuž na startu zítřejšího závodu patří po Webberově penalizaci jedenáctá pozice.     

Toro Rosso

Interní duel mezi jezdci stáje Toro Rosso dnes zvládl lépe jeden z nováčků letošní sezony Jean-Eric Vergne. Ten skončil v sobotní kvalifikaci na patnáctém místě. "Myslím si, že já a tým jsme dnes dosáhli solidního výkonu. Víme, jak si stojíme v porovnání s ostatními, a také proto jsme ani po tak dlouhé přestávce neočekávali, že najednou budeme mít na postup do Q3. Osobně si myslím, že jsem odvedl dobrou práci. Od začátku roku mám tak trochu problémy s kvalifikací, ale dělám pokroky každým závodem a dnešek ukázal, že se v tom lepším, když jsem skončil před týmovým kolegou," libuje si Francouz. "Každopádně, v mém rychlém kole jsem udělal pár chyb, takže jsem možná mohl být ještě o něco rychlejší," vzápětí dodává. Daniel Ricciardo však radost svého týmového kolegy příliš nesdílí. Ve druhé části kvalifikace zaznamenal téměř stejný čas jako v té první, přičemž zlepšení bylo pouze minimální. S konečným výsledkem tak rozhodně není spokojen. "Nemyslím si, že jsem v Q2 zajel to nejlepší kolo, jaké jsem mohl, protože jsem stejný čas měl také v Q1. Obvykle jste v Q2 rychlejší a já jsem doufal, že se zlepším, ale nezvládl jsem to. Proto jsem očekával, že budu výše než na šestnáctém místě," vysvětluje australský závodník.   

Doporučujeme

Články odjinud