Di Grassi: Vettel a Hamilton by měli ve formuli E problém

Di Grassi: Vettel a Hamilton by měli ve formuli E problém

Vedoucí muž průběžného pořadí formule E Lucas di Grassi se domnívá, že mistrům světa F1 Lewisi Hamiltonovi a Sebastianu Vettelovi by dalo zabrat přizpůsobit se podmínkám v šampionátu elektrické formule.

V roce 2005 všichni tři závodili v šampionátu Eurosérie formule 3, kterou vyhrál Hamilton, Di Grassi byl třetí a Vettel v konečném hodnocení pátý.

Znovu se na trati potkali ve v roce 2010, kdy Di Grassi závodil ve formuli 1 za Virgin. V následující sezóně ještě testoval pro Pirelli a od roku 2012 působí v šampionátu vytrvalostních závodů WEC v barvách Audi. Druhou sezónu také závodí v sérii formule E.

„Při příchodu do formule E by měli problém...“ řekl o Vettelovi a Hamiltonovi Di Grassi v Paříži, kde se dnes koná závod tohoto šampionátu poprvé.

„Jsou to skvělí jezdci, nejtalentovanější piloti naší generace, kdyby ale přišli do formule E, bylo by to pro ně obtížné.“

Hlavní důvod přitom Di Grassi vidí v tom, že celý podnik formule E trvá pouze jeden den, během kterého se uskuteční dva tréninky, kvalifikace i samotný závod.

„Musí se naučit trať, protože všechny okruhy jsou nové. Všechny jsou navíc městské, nemůžete na nich proto trénovat.“

„Myslím, že je pozvu, aby přišli závodit, i kdyby jen jednou, jen ať si zkusí, jaké to je. Jsem si jistý, že by byli velkou konkurencí, dostali by ale zabrat,“ uzavírá di Grassi.

Kromě Di Grassiho působí ve formuli E z bývalých pilotů F1 také Sébastien Buemi, Jean-Éric Vergne, Nick Heidfeld, Bruno Senna, Stéphane Sarrazin, Jerôme d'Ambrosio a šampion prvního ročníku formule E Nelson Piquet Jr.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud