Dennis: Hamiltona jsme si mohli udržet, ale ne za správných podmínek

Dennis: Hamiltona jsme si mohli udržet, ale ne za správných podmínek

Šéf skupiny McLaren Ron Dennis tvrdí, že bylo v jeho moci udržet Lewise Hamiltona v týmu. Ale ne za podmínek, které by vyhovovaly oběma stranám.

Dennis již dříve naznačil, že jedním z hlavních důvodů pro Hamiltonův odchod byla neochota McLarenu odlehčit jezdci od marketingových povinností.

Pro magazín CBI pak vyjádřil přesvědčení, že mu mohl nabídnout podmínky, které by ho u McLarenu udržely. "Myslím, že je chybné to stavět tak, že Lewis opustil tento tým. Nakonec jste v situaci, kdy dojde k rozchodu, pokud jsou k tomu ty správné podmínky," řekl.

"Život není o tom, že jeden člověk něco rozhodně. Tak to není nikdy. Je to o okolnostech. Všichni říkají: ´Lituji toho či onoho?´ Co? Já jsem realista."

"Měli jsme možnost vytvořit situaci, ve které bychom zůstali spolu? Určitě ano. Bylo by to správné? To si nemyslíme."

McLaren se tak prostě s Hamiltonem nedohodl na podmínkách, které by vyhovovaly všem. Dennis v tom nevidí nic tragického.

"Ať se lidé rozhodnou na konci smluvního období udělat cokoliv, je třeba tu druhou stranu podpořit," uvedl. "U Mercedesu mu nepřejeme největší úspěchy, to je pochopitelné, protože samozřejmě bude soupeřem, ale nepřejeme mu nic špatného."

Doporučujeme

Články odjinud