Dennis a Button hrají poker

Dennis a Button hrají poker

Zajímavé informace přináší Sky Sports ohledně budoucnosti Jensona Buttona a situace u McLarenu.

Dennis v Japonsku prohlásil, že se jezdecká sestava McLarenu nezmění. Několik dní předtím se objevily spekulace, že Button v Suzuce oznámí odchod z F1. Podle všeho se nejednalo o náhodu a ani o důsledek Buttonovy frustrace. Ve hře jsou peníze.

Co víme jistě, že McLaren není v nejlepší finanční kondici. V rozpočtu pro příští rok předpokládal jisté umístění v šampionátu, které by přineslo peníze z komerčních práv. Už dnes je ale jisté, že tato očekávání zůstanou nenaplněna.

Dále víme, že Button má smlouvu na letošní rok s opcí na rok příští. Předpokládá se, že letos dostal od McLarenu 6 milionů liber a součástí smlouvy je dohoda, že se tato částka příští rok zvýší na 12 milionů. Tak má znít smlouva – ta, kterou podepsal Button na konci roku 2014.

Samozřejmě ale existuje den, do kdy musí tým opci využít. Podle Sky Sports je to 30. září – tedy tato středa.

Ron Dennis tak chtěl docílit toho, že opce nebude využita a s Buttonem se později dohodne na nové a levnější smlouvě. Button ale začal vytvářet dojem, že skutečně hodlá odejít.

Podle Sky Sports však McLaren Buttona potřebuje a to zejména kvůli jeho komerční hodnotě. Navíc se objevily spekulace, že by mohl odejít Alonso. Ten to sice popírá, ale jak víme, v F1 se situace mění velmi rychle.

Dva mistři světa jsou přitom v současném McLarenu jediným přímým odkazem na minulé slavné časy.

Foto: Getty Images / Chris McGrath

Doporučujeme

Články odjinud