Dělat výběrové řízení teď v září by bylo směšné, říká Hembery

Dělat výběrové řízení teď v září by bylo směšné, říká Hembery

Šéf Pirelli si myslí, že je příliš pozdě na to, aby FIA měnila v této fázi sezony dodavatele pneumatik pro příští rok, a doufá, že všechny platné smlouvy budou dodrženy.

Během dnešního dne prosákly na povrch informace, podle kterých došlo k zintenzivnění jednání o návratu Michelinu do formule 1, a to již v nadcházející sezoně. Takováto zpráva pochopitelně okamžitě vyvolala značný rozruch po celém paddocku. Doposud se totiž zdálo, že návrat francouzského výrobce pneumatik do královny motorsportu v příštím roce je vzhledem k velké časové tísni poněkud nereálný.  Michelin nicméně ujistil, že připravit zbrusu nové pneumatiky pro ročník 2014, by pro něj žádný problém nepředstavovalo.

Nastalá situace samozřejmě přidělala hezkých pár vrásek na čele Paulu Hemberymu, šéfovi Pirelli, které má na příští sezonu již uzavřené kontrakty s Berniem Ecclestonem a také s desítkou z celkových jedenácti týmů startovního pole. To nejdůležitější, tedy smlouva s Mezinárodní automobilovou federací, ovšem Italům stále chybí.

Na přímý dotaz ohledně návratu Michelinu do formule 1 a vlastního postupu v jednání s FIA pak Hembery odpověděl následovně: “Na to byste se museli zeptat Michelinu. My máme platné kontrakty a doufáme, že je lidé budou respektovat.“

“Bude to muset jít ke Světové radě (motorsportu), a já hádám, že se tak stane v září při dalším zasedání.“

Šéf Pirelli si nicméně nedokáže představit, jak to chce federace s případným tendrem na nového dodavatele pneumatik udělat, času totiž rozhodně není nazbyt.   

“Upřímně řečeno, dělat výběrové řízení v září, když už v lednu se bude jezdit, by bylo směšné. To mělo proběhnout v září loňského roku. Všichni by pak vypadali směšně,“ dodal Hembery.

Doporučujeme

Články odjinud