Dělali z toho velký příběh, říká Räikkönen o loňské ztrátě monackého vítězství

Dělali z toho velký příběh, říká Räikkönen o loňské ztrátě monackého vítězství

Ferrari vloni v Monaku vyhrálo poprvé od roku 2001. Vítězem se mohl stát Kimi Räikkönen, který vyhrál kvalifikaci a 33 kol vedl. Nakonec ale bylo vše jinak.

Grand Prix Monaka 2017 vyhrál Sebastian Vettel, který se před Räikkönena dostal na první místo přes zastávky v boxech. Spekulovalo se, do jaké míry šlo o týmovou režii. Räikkönen každopádně z druhého místa příliš nadšený nebyl.

„Samozřejmě jsem nebyl šťastný,“ řekl Räikkönen. „Nebyl jsem šťastný, protože jsem chtěl vyhrát. Lidé se z toho snažili udělat velký příběh, ale byl jsem rozčílený, protože jsem chtěl vyhrát, nebyl jsem naštvaný na tým nebo že vyhrál Seb.“

„Byl jsem rád, že tým skončil na prvních dvou místech, ale byl jsem naštvaný, že jsem nevyhrál. Je to jednoduché.“

Räikkönen připustil, že by mu letošní vítězství v Monaku loňské zklamání vynahradilo. Fin vyhrál naposledy v roce 2013 a v Monaku v roce 2005.

„Je to trochu zvláštní víkend. Musíte mít trochu více sebedůvěry než na normálním okruhu. Okruh se změní mezi tréninky a kvalifikací, takže musíte sledovat změny a ujistit se, že vůz je takový, jaký chcete a dokážete na to tlačit ve chvíli, kdy je ten správný čas.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud