Degradace pneumatik rozhodne o posunu jezdců Red Bullu v zítřejším závodě

Degradace pneumatik rozhodne o posunu jezdců Red Bullu v zítřejším závodě

Postup jezdců Red Bullu startovním polem v zítřejší Velké ceně Ruska vozů formule 1 bude podle Daniela Ricciarda záviset na míře opotřebení pneumatik Pirelli.

Jak Ricciardo, tak jeho týmový kolega Max Verstappen, odstartují do zítřejšího závodu v ruském Soči z posledních pozic poté, co ve svém voze vyměnili pohonné jednotky.

„Mohli bychom skončit v nejlepší pětce nebo mimo top 10. Opravdu nevím, jsem optimistický, že můžeme získat velkou porci bodů, ale opravdu bude záležet na tom, jak to zvládnou pneumatiky,“ řekl Ricciardo.

„Včera se hodně opotřebovávaly. Teploty budou zítra mnohem vyšší, než byly v pátek, takže se to hodně změní. Uvidíme, jsem ale přesvědčen o tom, že to nebude jednoduchý a nudný závod o jedné zastávce v boxech. Dnes ráno v závodě GP3 se hodně opotřebovávaly pneumatiky. Bylo velmi zajímavé to sledovat, takže je to, doufejme, náznak toho, co nás čeká,“ dodal Australan.

I Ricciardův týmový kolega Verstappen věří, že si Red Bull může z Ruska odvézt velké množství bodů, ačkoliv odsun na konec startovního pole je vyřadil z bojů s jezdci Mercedesu a Ferrari.

„V kvalifikaci jsem měl velmi dobrý pocit, musíme se tedy jen ujistit, že zítra budeme mít čistý závod. Dobrá strategie pneumatik, udržet je naživu a měli bychom se vrátit na páté nebo šesté místo,“ dodává Verstappen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud