Debutanti: Sirotkina vyřadila plastová taška od sendviče, Leclerc spokojen

Debutanti: Sirotkina vyřadila plastová taška od sendviče, Leclerc spokojen

První závod ve formuli 1 pilot Williamsu Sergej Sirotkin nedokončil. Ze závodu jej podle jeho slov vyřadila plastová taška, kvůli které se přehřály brzdy na jeho voze.

Rus odjel pouze pět kol, než odstavil svůj williams v únikové zóně ve třinácté zatáčce. Po analýze potenciální příčiny odstoupení je Sirotkin přesvědčen, že za předčasný konec v závodě může odpad, který se v prvním kole dostal do brzd.

„Nevěřili byste, co se stalo. Byl to plastová taška od sendviče, která se dostala do zadního brzdového systému,“ řekl Sirotkin. „Stále máme kousek té tašky na našem voze. Byla to velká taška, velká taška od sendviče.

Stalo se to ve 3. nebo 4. kole a hodně se kvůli tomu přehřívaly (brzdy). Způsobilo to obrovské teplotní skoky a zničilo celé brzdy. V jednu chvíli přestal fungovat brzdový pedál. Není tu zeď nebo tak, takže naštěstí je vůz v jednom kuse. Ale přišel jsem o brzdový pedál a jel úplně rovně. To byl konec.“

Sirotkina mrzí brzké odstoupení ze závodu také z toho důvodu, že se nemohl více naučit s vozem Williamsu.

„Opravdu jsem doufal, že dnes budu mít hezký čistý závod, abych se naučil a získal nějakou důvěru. Těšil jsem se na to, ráno jsem se těšil na opravdu dobrý závod.

Je to skutečně frustrující, když se poohlédnu za víkendem. Jen se snažím říct, že to bylo tak, jak to bylo, bylo to skutečně těžké. Nikdo ale neříkal, že to bude snadné.“

Leclerc je s debutem spokojen

Druhý nováček na startovním roštu, Monačan Charles Leclerc, skončil v barvách Sauberu na třináctém místě.

„Se svým dnem jsem skutečně spokojen,“ řekl Leclerc. „Start nebyl ideální, musel jsem dotahovat své soupeře a pomalu se propracovávat pořadím. Naplno jsme využili náš potenciál a měli jsme dobrou rychlost.

Byl jsem schopen předjet několik vozů, což bylo zábavné. Celkově to byl pozitivní víkend. Od pátku jsme dosáhli zlepšení. Hodně jsem se toho naučil a do dalšího závodu v Bahrajnu jdu s jistotou.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud