De la Rosovi se splnil dávný sen, konečně se svezl ve ferrari

De la Rosovi se splnil dávný sen, konečně se svezl ve ferrari

Po třech dnech testování vystřídal včera Felipeho Massu v kokpitu Ferrari F138 Pedro de la Rosa, který si tak u italské stáje odbyl svoji premiéru.

A podle Španělových slov se nakonec jednalo o celkem vydařenou premiéru, byť ta se rozhodně neobešla bez potíží. Po dvou kolech totiž jednačtyřicetiletého veterána zastavily problémy s převodovkou, kvůli kterým přišel o značnou část dne, což pochopitelně nesl těžce.

"Když jsem kvůli rozbité převodovce vystoupil v instalačním kole z vozu, nebyl jsem příliš šťastný, protože na příležitost, jakou je tato, čekáte celý svůj život a pak najednou musíte po pár zatáčkách vystoupit z vozu," posteskl si De la Rosa.

Mechanikům Ferrari se nakonec vůz podařilo opravit, a španělský pilot se tak mohl opět vydat na trať. Celkem si na své konto připsal jednapadesát kol a zajel devátý nejrychlejší čas.  

"Byl jsem velmi, velmi vzrušený, pak ale přišel pád. Mechanici ale odvedli fantastickou práci a tak jsme měli celkem slušné odpoledne, což je rozhodující vzhledem k tomu, jak drahý je v současnosti jeden den testování."

De la Rosa připomněl, že hlavním důvodem jeho jednodenní jízdy bylo, aby lépe pochopil, jak se monopost F138 chová na skutečné závodní dráze, což by mu mělo značně ulehčit následnou práci v simulátoru, které se bude věnovat především.

"Byl jsem velmi šťastný, že jsem ke konci mohl zajet celkem konkurenceschopná kola. Tento test měl vědecký význam - nebylo to jen o tom 'vhodit Pedra do vozu'. Smyslem mé přítomnosti zde bylo to, abych porozuměl vozu a pomohl nastartovat simulační program," zopakoval Španěl.   

Doporučujeme

Články odjinud