De la Rosa žádné zpoždění HRT vůči původním plánům nevidí

De la Rosa žádné zpoždění HRT vůči původním plánům nevidí

Skutečnost, že španělský tým nasadí nový vůz až do druhých testů v Barceloně, nechává Pedra de la Rosu chladným. Času na přípravu bude podle jeho slov i tak dostatek.

V důsledku rozsáhlých organizačních změn, které provedl nový majitel HRT v uplynulých měsících, se nachází stáj v časové tísni, na níž bude doplácet zejména na začátku nové sezony. De la Rosa nicméně podotýká, že vše jde přibližně tak, jak očekával.

"Bylo řečeno, že tu jsou zpoždění, ale já žádná nevidím. Myslím si, že celý proces výroby vozu začal velmi pozdě a tým odvádí nadlidské úsilí, aby měl nové auto na trati 21. února," řekl španělský veterán Autosportu.

"Jsem velmi klidný. Ode dne, kdy jsem podepsal (smlouvu), jsem věděl, že toto je víceméně plán. Nebyl nijak upraven. Myslím si, že mít dva testy před Austrálií bude dobré. Jsou tu i větší týmy, které zvolily to samé."

U HRT si jsou vědomi, že jejich vozy mají ke konkurenceschopnosti daleko, a proto se chtějí v nové sezoně soustředit především na smazání ztráty na nejbližší protivníky.  

"Naším realistickým cílem je se, v první řadě, zlepšit. Co musíme ujasnit, je, že vítězstvím pro nás není vyhrát závod, ale jednoduše se každým závodem zlepšovat. A k tomu potřebujeme být nejlepším novým týmem. Být v první desítce," má jasno de la Rosa.

Doporučujeme

Články odjinud