De la Rosa se obává, že se HRT nekvalifikuje do závodu

De la Rosa se obává, že se HRT nekvalifikuje do závodu

Jezdcům HRT se v USA nedaří dostávat pneumatiky do provozního okna, takže jsou pomalí a hrozí jim, že nesplní kvalifikační limit.

V pátek odpoledne se Pedro de la Rosa jen těsně vešel pod 107 procent nejlepšího času, Narajn Kartykejan už ne.

"Nejsem si jistý, je to těsné," přiznal De la Rosa v rozhovoru pro Autosport. "Bude to záležet na tom, jestli se nám podaří dostat pneumatiky do teplotního okna, což se nám v pátek určitě nedařilo, to je náš největší problém."

Podle Španěla se HRT nedaří pracovat ani s jednou směsí. Pomoci by mohly nánosy gumy na novém povrchu tratě, ale ty přibývají jen velmi pomalu. "Proto si myslím, že sobota pro nás bude těžká. Jestli se trať bude vyvíjet podobně jako v pátek, tak budeme mít problémy a bude to pro nás těžká kvalifikace."

Pokud bude mít HRT stále stejné potíže, mohlo by podle De la Rosy natankovat vůz v první části kvalifikace a jezdit jedno kolo za druhým v naději, že se pneumatiky po čase zahřejí.

Tyto problémy byly i důvodem dlouhého čekání před prvními koly v druhém tréninku, tým doufal, že se trať s postupem času zlepší, jak na ni budou ostatní nanášet gumu.

Doporučujeme

Články odjinud