De la Rosa: Räikkönen je asi nejbrilantnější jezdec, kterého znám

De la Rosa: Räikkönen je asi nejbrilantnější jezdec, kterého znám

Pedro de la Rosa se letos vrací do závodů stejně jako Kimi Räikkönen. Svého bývalého týmového kolegu si velmi cení a předpovídá, že by mohl překvapit.

De la Rosa působil osm let jako testovací jezdec McLarenu, přičemž ve Wokingu úzce spolupracoval s jezdci, jakou jsou David Coulthard, Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso, Lewis Hamilton či Jenson Button.

Z nich nejlépe hodnotí Räikkönena. "Kimi je skvělý jezdec, se kterým a pro kterého jsem hodně pracoval," řekl pro Autosport. "A vždy jsem říkal, že ze všech jezdců, se kterými jsem pracoval, je pravděpodobně ten nejbrilantnější. Pokud Lotus dokáže postavit konkurenceschopné auto, Kimi by mohl letos překvapit."

De la Rosa se stejně jako Räikkönen připravuje na návrat do Grand Prix, který letos uskuteční s týmem HRT. Čtyřicetiletý Španěl nebude nejstarší na startovním roštu, ale ví, že dlouhou kariéru už před sebou nemá. Jestli je však HRT jeho posledním působištěm ve formuli 1, neví.

"V tuto chvíli o ničem takovém nepřemýšlím," uvedl. "Jsem stoprocentně soustředěný na návrat do soutěží a na fyzickou přípravu, abych byl znovu rychlý. Je ale zřejmé, že neumím dělat nic jiného, než být jezdcem."

"Pokud se jednoho dne probudím, nebudu mít motivaci a ztratím pár desetin, tak asi začnu dělat něco jiného, ale vždy to bude ve světě motorsportu, protože je to moje vášeň a jediná věc, kterou umím, musíme být realisté."

Doporučujeme

Články odjinud