De la Rosa pochybuje o druhém návratu k McLarenu

De la Rosa pochybuje o druhém návratu k McLarenu

Pedro de la Rosa předpokládá, že ve formuli 1 zůstane v roli testovacího jezdce. Není si ale jistý, jestli to bude znovu u McLarenu.

De la Rosa byl dlouholetým testovačem McLarenu, než v roce 2010 odešel do Sauberu. O rok později se ho ale Švýcaři zbavili, a tak se vrátil do Wokingu.

Jenomže pak podlehl vábení týmu HRT, takže znovu odešel a letos závodil pro něj. Španělská stáj však ve formuli 1 končí a De la Rosa se opět ocitá bez práce.

"Je třeba umět jít dál a hledět vpřed, ale jsem realista a pravda je, že vše, co se děje u HRT, bylo nepříjemné pro všechny, kdo tam pracují," řekl pro list Marca. "Během své kariéry jsem už několikrát byl v nepříjemné situaci, kdy jsem nevěděl, co budu dělat následující rok. Takže je to tvrdé, ale normální."

"Zvolil jsem si cestu a žiju se svým rozhodnutím, takže neočekávám, že mi McLaren znovu otevře dokořán své dveře, zvlášť protože jsem je dvakrát opustil. Byl jsem nevěrný, takže musím začít znovu od začátku. To je normální."

Španělský závodník ale nemíní ukončit kariéru, i když závodit už zřejmě nebude. "Věřím, že budu ve formuli 1 pokračovat jako testovač nebo záložník. Myslím, že budu pokračovat s volantem v rukou, ale jisté nic není," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud