De la Rosa: Nikdo neví, co bude s HRT

De la Rosa: Nikdo neví, co bude s HRT

Situace týmu HRT je velmi nejistá. Majitelům se ho zřejmě nepodařilo prodat a nikdo neví, co bude dál. Zdá se, že příští rok závodit nebude.

Společnost Thesan Capital minulý týden oznámila, že nabízí tým HRT k prodeji. "Nikdo z nás neví, co se bude dít, ale musíme předpokládat, že tým bude pokračovat," uvedl Pedro de la Rosa v Interlagosu. "Musíme pořád dělat co nejlepší práci a na tohle všechno zapomenout."

"Jen vím, že jsme tady a že všichni, kdo jsou tady, nic nedostali. Jsme tady a pracujeme až do konce. Co se bude dít potom, je neznámá, ale neznámá pro všechny. Není to tak, že bych já nebo někdo jiný věděl víc. Myslím, že v tuto chvíli nikdo nic neví."

HRT tlačí čas, na konci listopadu vyprší lhůta pro podání přihlášky do šampionátu 2013, se kterou je třeba zaplatit poplatek FIA. Podle španělských médií tým propustil všechny zaměstnance v továrně a po závodním víkendu v Brazílii udělá to samé s těmi, kdo jsou na okruhu.

"Podpora ve Španělsku byla menší, než jsme očekávali, hlavně protože doma máme velmi obtížnou ekonomickou situaci," vysvětloval španělský veterán příčiny úpadku. "Nemůžeme chtít větší podporu vzhledem k této situaci, ve které lidé ztrácejí práci atd."

Doporučujeme

Články odjinud