De la Rosa: HRT plní své cíle, ale potřebuje další zlepšení

De la Rosa: HRT plní své cíle, ale potřebuje další zlepšení

Pedro de la Rosa je spokojený s pokrokem, kterého HRT dosáhlo v první polovině sezóny. Některé své cíle dokonce překonalo.

HRT je nejpomalejší tým a v šampionátu mu patří poslední místo. To ovšem neznamená, že by neměl žádné ambice. Na začátku sezóny si stanovil cíle, kterých chce dosahovat.

"Plníme je a někdy i překonáváme," hodnotil Pedro de la Rosa. "Začali jsme nad 107 procenty (nejlepšího času první části kvalifikace) v Austrálii a kvalifikační vrcholy jsme zažili v Monaku se 103,6 % a ve Valencii se 103,4 %, což byl náš nejlepší výsledek."

"Byl to pro nás ambiciózní cíl, protože pro nás je reálné být kolem 104 %. To jsme překonali a máme potenciál být ještě lepší. Pro nás bude zlepšení snazší než pro velký tým, který hledá dokonalost, protože my máme mnohem větší prostor pro zlepšování. Zatím si své cíle plníme, ale stále zbývá hodně závodů, abychom měli ještě ambicióznější cíle. Musíme se ještě zlepšit a máme dalších devět závodů na to, abychom to dokázali."

A co konkrétně by v druhé polovině sezóny považoval Španěl za dobrý výsledek? "Pokud se nám podaří kvalifikace pod 103 %, bude to naprostý úspěch," řekl. "Zvlášť protože bychom to dokázali bez KERS a s mnohem méně efektivním DRS, než mají ostatní týmy. Ale to bude těžké, protože rozdíl v posledních Grand Prix byl trochu větší."

"Pokud se nám podaří být pod 104 % s balíkem aerodynamiky, který budeme mít v Singapuru, bude to skvělý závěr sezóny a potřebný základ pro dobrý začátek příští sezóny."

Klíčové v případě HRT budou finanční prostředky na vývoj, protože tým přesně ví, kde ztrácí. "Hlavní silnou stránkou vozu je dobrá mechanická platforma šasi a zavěšení, prokázalo se to na okruzích, kde je to důležité. Také je spolehlivý. Jeho slabinou je nedostatek přítlaku ve srovnání s ostatními vozy. Víme přesně, kde ztrácíme čas a proč, takže na tom musíme pracovat," dodal De la Rosa.

Doporučujeme

Články odjinud