De la Rosa: Bude víc zastávek, ale závody se moc nezmění

De la Rosa: Bude víc zastávek, ale závody se moc nezmění

Po testech nových pneumatik Pedro de la Rosa neočekává, že budou letos závody jiné. Změny budou, ale ne zásadní, předpovídá španělský jezdec.

Když si v Jerezu vyzkoušel nové pneumatiky Nico Rosberg s loňským mercedesem, uvedl, že se letos závody hodně změní, i když nebyl schopný říct jak.

"Nemyslím, že se moc změní, protože se domnívám, že pořád budeme mít v průměru dvě až tři zastávky v boxech, nebo víc," oponoval Pedro de la Rosa v rozhovoru pro Autosport. "A skutečnost, že je tvrdá směs měkčí, bude znamenat jen víc zastávek, takže myslím, že se moc nezmění."

"Ale nepomůže to jezdcům, kteří mají rádi tvrdou směs, nebo týmům, kterým se daří zahřívat pneumatiky. Trochu to pomůže nám, kdo bychom jinak měli trochu problémy se zahříváním tvrdé směsi v chladném počasí."

Rosberg možná myslel, že by se závody mohly změnit z hlediska strategií. Rozdíly ve výkonnosti jednotlivých směsí jsou totiž menší, takže bychom se mohli dočkat více variací v taktice.

De la Rosa menší rozdíly potvrdil. "Jiné je to hlavně u tvrdé směsi. Je mnohem měkčí a rozdíly jsou mnohem, mnohem menší, hlavně mezi tvrdou a střední směsí. Mnohem menší," dodal.

HRT testovalo v Jerezu stejně jako Mercedes s loňským vozem. Ten letošní chce nasadit do posledních předsezónních testů v Barceloně, druhé testy úplně vynechá.

Doporučujeme

Články odjinud