David Coulthard po víkendu definitivně ukončí kariéru

David Coulthard po víkendu definitivně ukončí kariéru

Vicemistr světa z roku 2001 v současnosti působí v DTM, naposledy se do závodního speciálu posadí v neděli na okruhu Hockenheimring.

Z formule 1 David Coulthard odešel po sezoně 2008. Od té doby začal spolupracovat s BBC na přenosech závodů a postupně se transformoval v motoristického žurnalistu (v současnosti je dokonce hlavním komentátorem BBC) a od roku 2010 zkouší štěstí v seriálu DTM. Ve všech třech sezonách hájí barvy týmu Mücke Motorsport (v letech 2010 a 2011 sedlal vůz AMG Mercedes-Benz C-Klasse 2008 a letos AMG Mercedes-Benz C-Klasse Coupe). Nyní se ovšem zdá, že aktivního závodění má dost a hodlá se více zaměřit na své činnosti mimo závodní dráhu.

Coulthardova kariéra v obrázcích (94 foto)
[MODXGalleryRef : 33683]

"Těším se na poslední závod, kterým vyvrcholí letošní parádní sezona DTM. O tomto víkendu budu mít poslední příležitost zazávodit si na této úrovni. Po skončení kariéry se chci více zaměřit na mé aktivity mimo dráhu a také rodině. Poslední tři léta jsem si užil a přeji organizátorům a závodníkům mnoho úspěchů. 

Do královny motorsportu se Coulthard dostal v sezoně 1994, kdy nahradil zesnulého Ayrtona Sennu. Za patnáct let ve formuli 1 vystřídal týmy Williams, McLaren a Red Bull. Na kontě má 13 vítězství, 12 pole position a 18 nejrychlejších kol. Kromě podnikání bude Coulthard dál pokračovat v novinářské práci, ať už v BBC, či jako spolupracovník webu F1Sport.cz.

Doporučujeme

Články odjinud