David Coulthard navštívil Prahu

David Coulthard navštívil Prahu

Čtyřicetiletý bývalý pilot týmů Williams, McLaren a Red Bull ve středu 4. května přijel do Prahy, kde se na Malé Straně setkal s výhercem soutěže F1sport.

Těšit se z osobního setkání s Davidem Coulthardem se mohl čtenář Martin Ruszó, zaregistrovaný pod přezdívkou "afroman20," jenž do Prahy dorazil z nedaleké Kutné Hory.

Výhercem se stal ten, kdo dokázal nejlépe odhadnout nejrychlejší čas kvalifikace na Grand Prix Malajsie. Šťastný čtenář se nakonec mýlil o jedinou tisícinu. Mimo povídání si s výhercem David Coulthard také v živém chatu trpělivě odpovídal na zvídavé dotazy čtenářů sportovního zpravodajského serveru Sport.cz (zodpovězené otázky k vidění zde). Lidé se i po letech velmi zajímají o vztahy mezi Davidem Coulthardem a ostatní piloty, zejména jeho týmovými kolegy a Michaelem Schumacherem. Sedminásobný mistr světa byl jistě nejagresivnějším soupeřem, ač tak mimo monopost rozhodně nepůsobil. Řeč přišla i na novinky v regulích, podle Coultharda je vše, co udělá sport atraktivnějším, dobré - nemá cenu zabývat se něčím, co nelze ovlivnit.

Čtenáři také neopomněli dotázat se na Davidovo soukromí. Lidé se tak například mohli dozvědět, že ačkoliv si na víně rád pochutná, rozhodně se nepovažuje za odborníka. Díky své práci měl to štěstí ochutnat velmi rozmanité druhy jídel. Při stratování ovšem není příliš vybíravý, postačí si s čímkoliv, co není příliš těžké, případně ostré. Má rád, když na první pohled vidí, co vlastě jí. Někoho by možná mohlo překvapit, že vicemistr světa formule 1 se projíždí vozítkem Smart. A skutečně, ve stísněných ulicích Monaka tento minivůz přijde vhod. Pokud se má ale přemístit například na letiště, využije Mercedes C63 AMG, vzhledem k jeho rychlosti a komfortu, který poskytuje.

"Mé pocity z dneška jsou veskrze kladné. Je to mé první osobní setkání s pilotem formule 1. David Coulthard na mě působil příjemným a sympatickým dojmem, na položené otázky odpovídal srozumitelně a vtipně. Ke svému tipu jsem došel tak, že jsem si trať v Malajsii projížděl na playstationu ve voze týmu Red Bull. Našel jsem vhodné nastavení a výsledný čas mi byl inspirací," řekl Martin, jinak fanoušek McLarenu.

Při konverzaci s Davidem Coulthardem ho například zajímalo, co si myslí o nově zavedeném systému DRS, či o prohýbajících se předních přítlačných křídlech vozů stáje Red Bull, zda vzhledem k nedostatečně přísným testům ohybnosti nezískávají rudí býci neférovou výhodu.

David Coulthard míní, že pravidla stanovená Mezinárodní automobilovou federací jsou pro všechny aktéry stejná. Na internetu je možné nalézt videa z doby, kdy za McLaren závodil Juan Pablo Montoya. Přední křídlo jeho vozu se očividně prohýbalo. Dnes patří stejná stáj k hlasitým kritikům technického vylepšení Red Bullu. V případě stížností ostatních týmů se tedy jedná hlavně o to, že ty zatím nedokázaly implementovat řešení Red Bullu na své vlastní vozy.

Doporučujeme

Články odjinud