DAS ist gut. Sportovní komisaři shledali systém Mercedesu jako legální | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

DAS ist gut. Sportovní komisaři shledali systém Mercedesu jako legální

Red Bull včera po 19. hodině podal protest proti možnému porušení technických pravidel ze strany Mercedesu ve druhém tréninku. Sportovní komisaři rozhodli ještě v noci.

Mercedes šel do nočního „boje“ relativně v klidu, protože podle svých slov systém DAS v průběhu jeho vývoje konzultoval s FIA a postavil tak, aby bylo vše v souladu s pravidly. 

„Sportovní komisaři se domnívají, že DAS je součástí systému řízení, i když se nejedná o konvenční systém,“ uvedlo prohlášení sportovních komisařů.

Klíčové výzvy pro legálnost DAS spočívají v tom, že není součástí systému řízení. Obecně lze říci, že je velmi snadné vyvodit závěr, že DAS je proti pravidlům, kdyby nebyl součástí systému řízení.

Hlavní výzvou a debatou tedy musí být, zda ho lze považovat za součást systému řízení. Sportovní komisaři rozhodli, že DAS je součástí systému řízení ... sportovní komisaři docházejí k závěru, že systém DAS není součástí zavěšení, ani ho nelze považovat za nelegální úpravu zavěšení.

Od roku 2021 bude systém zakázán, ale letos ho Mercedes může provozovat.

Podle všeho má Red Bull vlastní systém a protestem chtěl potvrzení, že je vše legální. V paddocku nikdo moc nechápe, jak mohli svůj DAS v Milton Keynes tak rychle vyvinout, když byly továrny více než 60 dní zavřené. 

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Doporučujeme

Články odjinud