Daniil Kvjat si zajezdí už v Austinu

Daniil Kvjat si zajezdí už v Austinu

Budoucí pilot Toro Rosso Daniil Kvjat během tohoto týdne splnil všechny náležitosti pro zisk superlicence. Už během víkendu v USA si tak zajezdí ve volném tréninku.

Už dávno není novinkou, že letošní šampion GP3 Daniil Kvjat příští rok usedne do monopostu Toro Rosso. Mladíkovi sice stále ještě oficiálně chybí superlicence, bez které se za volat formule 1 posadit nemůže, avšak Helmut Marko prozradil v rozhovoru pro F1news.ru, že tento speciální „řidičák“ pro formuli 1 je už v podstatě vyřešen.

"Kvjat už superlicenci v podstatě má," vysvětloval poradce Red Bullu. "Během příštího týdne zajede 300 kilometrů při testech v Itálii, a to v přítomnosti zástupců FIA.  To už je zařízené, takže o tom nepochybujte. Všechno proběhne v pořádku," ujistil minulý týden Marko média.

Švýcarský Speedweek poté oznámil, že si Kvjat potřebnou vzdálenost odjel už v pátek v Misanu za volantem Toro Rosso STR6, vozu z roku 2011. Z toho vyplývá, že žádné další oficiality by devatenáctiletému ruskému pilotovi neměly bránit v získání superlicence.

"Pojedu do Ameriky! Strávím tam víkend s týmem a zúčastním se prvního volného tréninku," oznámil včera večer fanouškům na svém Twitteru Kvjat.

Doporučujeme

Články odjinud