Daně, okruh, bezpečnost? Žádné problémy v Indii nebudou, říká Ecclestone

Daně, okruh, bezpečnost? Žádné problémy v Indii nebudou, říká Ecclestone

Premiérovou Grand Prix Indie doprovází několik potíží, ale šéf formule 1 Bernie Ecclestone je přesvědčený, že se všechny podaří včas vyřešit.

S návštěvnou Indie je z pohledu týmů spojena jedna větší nepříjemnost, a to je daň, kterou po nich chce indická vláda. Ecclestone ale žádné problémy nepřipouští. "Ne, vůbec ne. Jsou tu jisté potíže s daněmi a takovými věcmi, ale myslím, že oni jen nepochopili jejich strukturu," řekl pro Deccan Herald. "Lidé nepochopili, jak se k tomu mají postavit. Je to celkem jasné, žádný skutečný problém tu není."

Jisté otazníky visí také nad bezpečností, i když závod budou doprovázet bezpečnostní opatření větší, než byla při hrách Commonwealthu. "Co se týče bezpečnosti, nemyslím, že by v dnešní době bylo na světě místo, kde by neexistovala menší nejistota," pokračoval Ecclestone. "Ale nemyslím si, že bychom měli mít sebemenší obavy. Bylo uděláno vše potřebné a předpokládám, že odvedou nejlepší práci."

A konečně samotný okruh stále není připravený, podle aktuálních fotografií se na něm ještě pracuje. Ale jak řekl technický delegát FIA Charlie Whiting, většina okruhů dokončuje práce na poslední chvíli.

"Chodí nám skvělé zprávy. Všichni na tom dělají a odvádějí skvělou práci," odmítl Ecclestone možnost, že by okruh nebyl připraven včas. "Jezdci budou velmi, velmi spokojeni s tou tratí. Podle toho, co jsem viděl, je to opravdu hezký okruh."

Doporučujeme

Články odjinud