Dan Ticktum vítězem 65. ročníku GP Macaa vozů formule 3

Dan Ticktum vítězem 65. ročníku GP Macaa vozů formule 3

Dan Ticktum se stal po startu z pole position vítězem letošního ročníku Velké ceny Macaa vozů formule 3, která byla přerušena velkou nehodou německé závodnice Sophie Flörschové.

Ticktum byl ve vedení každého kola závodu, ve kterém dvakrát na trať vyjel safety car a na dlouhou dobu byl také přerušen po nehodě Flörschové.

Vůz týmu Van Amersfoort Racing se ve čtvrtém kole závodu dostal do vzduchu po kontaktu s monopostem Šo Cuboje, přeletěl bariéru z pneumatik a ve velké rychlosti proletěl ochranným plotem do prostoru, kde jsou traťoví maršálové a fotografové.

Organizátoři Velké ceny Macaa potvrdili, že Flörschová je při vědomí a byla převezena do nemocnice, stejně jako Cuboj. Do nemocnice byli odvezeni také dva fotografové a traťový maršál, jejich stav ale není znám.

Po více než hodinovém přerušení, během kterého musel být také opraven plot v zatáčce Lisabon, byl závod znovu restartován.

Na vedoucího Ticktuma útočil Joel Eriksson, Brit si však pohlídal první místo a po vítězství ve včerejším kvalifikačním závodě triumfoval také v hlavním závodu víkendu.

Na třetím místě dojel do cíle Sacha Fenestraz, který přišel o druhou pozici po restartu závodu ve čtvrtém kole, kdy se před něj dostal Eriksson. Jakes Hughes dojel čtvrtý před pátým Mickem Schumacherem.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud